Bij een massagebehandeling wordt er druk op het weefsel uitgeoefend.

Hierbij wordt o.a. het bloed weggedrukt en zo wordt de bloedstroom gestimuleerd, de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Als er wordt gestopt met het uitoefenen van druk op het weefsel vult het weefsel zich weer met nieuw vers bloed. Vers bloed zorgt voor voedingsstoffen en zuurstof, de bloedsomloop en de stofwisseling worden zo geactiveerd.

De bloedvaten verwijden zich dmv de massage en er kan nu meer bloed door het gebied stromen. Dit zorgt ervoor dat de genezing van o.a. blessures bevorderd wordt.

Een massage stimuleert de productie van o.a. endorfines (pijnstiller) hierdoor kan een massage ook pijnstillend werken. Ook heeft een massage invloed op de spiertonus (spanning),  een te hoge spierspanning kan worden verminderd en bij slappe spieren wordt de spieractiviteit gestimuleerd.

Alle spierspanningen kunnen worden losgemaakt (denk aan o.a. verhardingen, verklevingen, enz.) en brengt de spieren terug in de basisspanning, dit vergroot de beweeglijkheid van de gewrichten en daarmee de beweeglijkheid van het paard.

 

error: Content is protected !!