Grond en handwerk is heel erg waardevol voor het paard.

 

Als je met grond- en handwerk gaat starten, krijgt je paard de tijd om zich te ontwikkelen en zijn balans te vinden zonder dat hij het gewicht van een ruiter hoeft te dragen.
voorwaarts neerwaarts

Door het grond- en handwerk krijg je een hele ander band met je paard, je paard zal zich steeds meer op je gaan richten en met je mee gaan werken, je zult samen echt een team worden.

Zelf ontwikkel je je gevoel en je leert ook om dmv lichaamstaal te communiceren met je paard.
Als je dit onder de knie begint te krijgen zul je merken dat het allemaal steeds meer vanzelf gaat en dat je met hele kleine, fijne hulpen kunt gaan werken.

Door het grond- en handwerk wordt je paard gegymnastiseerd en wordt je paard steeds handiger, soepeler, buigzamer en kan het steeds beter in balans gaan lopen.

Omdat het paard geen ruitergewicht hoeft te dragen is het veel makkelijker voor het paard om de gevraagde oefeningen uit te voeren.

Tegen de tijd dat je deze oefeningen ook onder het zadel gaat vragen heeft je paard al de nodige spieren ontwikkeld en is al veel sterker is geworden, bovendien kent hij de oefeningen al.

schouderbinnenwaarts

Grond en handwerk is er voor elk paard.

Of je nu een oud, jong, stijf, verreden, revalidatie paard hebt, of een shetlander, haflinger of een sportpaard hebt, het maakt niet uit, je zult zien hoeveel baat ze hier bij hebben en hoe leuk het is om te doen.

Travers
Renvers
Appuyeren